Over ons

Unieke kwaliteitswijnen

Als het gaat om wijn, denken veel mensen al snel aan Frankrijk, Italië of Spanje. Maar wist je dat Kroatië ook een rijke wijntraditie heeft? Kroatië is een land met een rijke wijnhistorie en een diversiteit aan wijnstijlen. De meest bekende wijnregio’s in Kroatië zijn Istrië, Dalmatië en Slavonië. In deze regio’s worden verschillende soorten druiven verbouwd, waaronder Plavac Mali, Babić en Grasevina. Kroatische wijnen zijn vaak krachtig van smaak en hebben een hoge tannine-inhoud. Ze worden vaak geprezen om hun unieke smaken en aroma’s die afkomstig zijn van de specifieke klimatologische omstandigheden en bodems van de regio’s waar ze worden verbouwd. In de laatste jaren hebben Kroatische wijnen aanzienlijke prijzen gewonnen in internationale wijnwedstrijden, wat aantoont dat de Kroatische wijnen van hoogwaardige kwaliteit zijn.

Onze missie

CroVino richt zich op de import en verkoop van premium wijnen uit Kroatië. Onze passie voor Kroatische wijnen is geworteld in een diepgaande liefde voor dit land en zijn rijke wijncultuur. Bij CroVino geloven we in het delen van unieke smaken, verhalen en tradities die verder gaan dan slechts een glas wijn. Met een nauwkeurige selectie van inheemse druiven en moderne productietechnieken bij de lokale wijnboeren, levert CroVino wijnen die niet alleen smakelijk zijn, maar ook een eerbetoon zijn aan de Kroatische wijnmakingstraditie. Bij CroVino streven we ernaar om jouw wijnervaring te verrijken door een zorgvuldig samengestelde collectie van unieke wijnen aan te bieden, rechtstreeks van de beste wijnhuizen in Kroatië naar jouw glas. Onze missie is om de grenzen van de Kroatische wijncultuur te verleggen en deze prachtige wijnen toegankelijk te maken voor elke wijnliefhebber. Daarnaast willen wij onze klanten een unieke en meeslepende wijnervaring bieden en hen introduceren aan de rijke wijnmakingstraditie van Kroatië.

Ontdek het verhaal achter CroVino

Het verhaal van CroVino begon in het voorjaar van 2022 met een eenvoudige vraag: waarom worden Kroatische wijnen vrijwel niet aangeboden in Nederland? Als fervent wijnliefhebber vroeg ik mezelf af waarom de prachtige wijnen uit dit mediterrane land zo zeldzaam waren op de Nederlandse markt, terwijl ze internationaal erkend werden om hun kwaliteit en karakter. Kroatië is immers een populair wijnland, met uitstekende klimatologische omstandigheden en een rijke geschiedenis als het gaat om de productie van wijnen. Gedreven door nieuwsgierigheid en passie begon ik mijn zoektocht naar antwoorden. Ik dook diep in de wereld van Kroatische wijnbouw, ontdekte verborgen juweeltjes van wijngaarden en proefde de rijke verscheidenheid aan smaken die dit land te bieden heeft. Het werd al snel duidelijk dat er een schat aan mogelijkheden lag om deze wijnen naar een breder publiek te brengen. Ik besloot mijn passie te volgen door een platform te creëren waar wijnliefhebbers kunnen genieten van de verborgen schatten van Kroatische wijnen.

Met een visie voor ogen en een hart vol passie werd CroVino geboren. Ons doel is simpel: de magie van Kroatische wijnen delen met de wereld. Door rechtstreeks samen te werken met lokale wijnmakers en zorgvuldig geselecteerde wijnen aan te bieden, streven we ernaar om de diversiteit en het vakmanschap van de Kroatische wijnindustrie te laten zien.

Ons aanbod

Ons aanbod is uniek omdat we ons richten op zowel lokale druivenrassen als de bekende internationale druivenrassen. Van de karakteristieke Plavac Mali tot aan de verfijnde Graševina, elke fles in ons assortiment vertegenwoordigt de diversiteit en het vakmanschap van de Kroatische wijnindustrie. Daarnaast bieden wij wijnproeverijen aan op aanvraag en kun je het gehele proces van druif tot glas ervaren op prachtige locaties in Kroatië met onze unieke wijnreizen. Bij ons gaat het niet alleen om wijn, maar om het creëren van herinneringen!

Persoonlijk advies

Onze wijnen zijn afkomstig van enkele van de beste wijngaarden in Kroatië en we bieden een breed scala aan variëteiten, waaronder zowel rode als witte wijnen. Bij CroVino helpen we je graag bij het kiezen van de juiste wijn die past bij jouw smaak, voorkeuren en gelegenheid.

Veilig afrekenen

Bij CroVino betaal je eenvoudig, snel en veilig met iDEAL. Tot op heden kun je voor de betalingen gebruikmaken van de meest gangbare optie iDEAL. In de toekomst zullen we dit wellicht nog uitbreiden tot andere betaalmogelijkheden.

Gratis verzending

Op alle bestellingen boven de €100,- bieden wij gratis verzending. Bij CroVino proberen we je bestelling binnen 48 uur te leveren. Wij zullen er alles aan doen om te zorgen dat jouw bestelling zo snel mogelijk in huis is, zodat je kunt gaan genieten van de lekkerste wijnen!